X
Annons
X

Dockor i papp ger frihet att leka på allvar

Erik Holmström har gett genren dockteater en ny innebörd. Från ett garage i Malmö skickar han sina pappfigurer över landet till olika scener och samarbeten. I vår är han bland annat aktuell med "Doktor Faustus" i Göteborg.

Läs mer om Scenvåren 2018
 ”Man skapar på en gång distans och mångtydlighet”, säger Erik Holmström och dricker papp-öl. Han driver  Malmö Dockteater och är aktuell på Folkteatern i Göteborg och andra scener i vår.
”Man skapar på en gång distans och mångtydlighet”, säger Erik Holmström och dricker papp-öl. Han driver Malmö Dockteater och är aktuell på Folkteatern i Göteborg och andra scener i vår. Foto: Ludde Falk

Dockteater. Det är en teaterform som för tankarna till Michael Meschkes samlingar av hantverksmässigt utsökta marionetter – eller, om man vill vidga gränserna, till japansk bunraku eller en träslev, förmänskligad av Staffan Westerberg.

”Man skapar på en gång distans och mångtydlighet”, säger Erik Holmström och dricker papp-öl. Han driver Malmö Dockteater och är aktuell på Folkteatern i Göteborg och andra scener i vår.

Foto: Ludde Falk Bild 1 av 3

Malin Morgan, Andrea Edwards och Pelle Grytt repeterar ”Doktor Faustus” på Folkteatern i Göteborg.

Foto: Ludde Falk Bild 2 av 3

Malin Morgan, Andrea Edwards och Pelle Grytt repeterar ”Doktor Faustus” Folkteatern i Göteborg.

Foto: Ludde Falk Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X