Annons

”DÖ låter V stoppa valfriheten i vården”

Decemberöverenskommelsen tillkännagavs den 27 december 2014.
Decemberöverenskommelsen tillkännagavs den 27 december 2014. Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderaterna måste säga upp DÖ. Det är illa nog att DÖ släpper fram en socialistiskt inspirerad budget. Värre är att man i praktiken uppmuntrar Vänsterpartiets påtagliga inflytande på regeringspolitiken i allmänhet, skriver M-politikerna Finn Bengtsson, Rolf K Nilsson, Sylvia Nilsson och Andreas Björklund.

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna nådde historiska valframgångar 2006 och 2010. Men strax efter 2010 började resan tillbaka till ett valresultat som partiet låg relativt stabilt på under 1990-talet med strax över 20 procent i väljarstöd. Den i skrivande stund senaste opinionsundersökningen, utförd av norska institutet Sentio, visar att Sverigedemokraterna passerat M och att SD därmed är Sveriges andra största parti, en i sig alarmerande situation. Än mer alarmerande är att väljarna som M förlorat, och fortsätter att förlora om inget radikalt görs, i första hand går över till SD och i andra hand till S. Sannolik orsak till detta är att M-ledningen tillsammans med övriga allianspartiers företrädare slutit den in grunden förödande decemberöverenskommelsen (DÖ).

**Detta politiska **övertaktiserande av allianspartiernas ledningar bygger på den omogna filosofin att om bara Vänsterpartiet får tillräckligt mycket att säga till om för hur den svenska statsbudgeten utformas, så inser svenska folket, helt spontant, hur dålig en sådan ekonomisk politik är och röstar därför bort S/MP-regeringen. Problemet med detta mycket teoretiska resonemang är att:

Annons
Annons
Annons