Annons

Dna-test ger mammor nytt hopp att hitta sina barn

Hon adopterade bort sina barn för över 40 år sedan och har ingen aning om var de finns i världen – eller om de ens är vid liv. Tack vare ett dna-test hoppas colombianska Maria Emma Acosta hitta sina barn igen.

Publicerad
”Min dotter var tre år sista gången jag såg henne. Jag vet att hon kommer ihåg mig. Jag vet att hon vet vad jag heter. Jag tror att hon letar efter mig”, säger Carolina Obando, som söker efter tre av sina barn med hjälp av stiftelsen Plan Angel i Bogotá.
”Min dotter var tre år sista gången jag såg henne. Jag vet att hon kommer ihåg mig. Jag vet att hon vet vad jag heter. Jag tror att hon letar efter mig”, säger Carolina Obando, som söker efter tre av sina barn med hjälp av stiftelsen Plan Angel i Bogotá. Foto: Julián Lineros

68-åriga Maria Emma Acosta gråter när Orfi Cifuentes öppnar dörren till sitt hem i Colombias huvudstad Bogotá. Orfi jobbar volontärt för stiftelsen Plan Angel, och det är här Maria Emma hoppas få hjälp att hitta sina barn.

”Min dotter var tre år sista gången jag såg henne. Jag vet att hon kommer ihåg mig. Jag vet att hon vet vad jag heter. Jag tror att hon letar efter mig”, säger Carolina Obando, som söker efter tre av sina barn med hjälp av stiftelsen Plan Angel i Bogotá.

Foto: Julián Lineros Bild 1 av 7

”Jag förstår inte, om våra barn nu är 40 år gamla – varför kan de inte få veta att vi letar efter dem? Då kan de bestämma om de vill ha kontakt eller inte”, säger Orfi Cifuentes. (till vänster) ”Jag vill lära känna mina barn. Jag tänker ofta på dem och ber till Gud att jag ska hitta dem” säger Maria Emma Acosta.

Foto: Julián Lineros Bild 2 av 7

”Den dagen mina barn och jag träffas kommer att vara en vacker dag”, säger 68-åriga Maria Emma Acosta, som lever ensam.

Foto: Julián Lineros Bild 3 av 7

I sitt hem i Bogotá har Orfi Cifuentes tagit emot många mammor som försöker hitta sina barn. ”En del av oss har tagit beslutet att lämna bort barnen för adoption, andra har ofrivilligt skiljts från sina barn”, säger hon. 

Foto: Julián Lineros Bild 4 av 7

I nästan 40 år trodde Orfi Cifuentes att hennes son Hernando dog kort efter födelsen. För två år sedan berättade hennes syster att Hernando kanske lever, att hon och Orfis ex-man lämnade bort barnet för adoption. Orfi har nu för första gången fått se en bild av sin son

Foto: Julián Lineros Bild 5 av 7

Med en tops samlar Milena Perdigon upp saliv från Maria Emma Acosta. Provet skickas till analysföretaget Family Tree i USA, där det matchas mot andra dna-prov. Hon hoppas att hennes barn ska finnas bland dem.

Foto: Julián Lineros Bild 6 av 7

Plan Angel har genomfört mer än 300 gratis dna-tester på biologiska familjer och nationellt adopterade i Colombia.

Foto: Julián Lineros Bild 7 av 7
Annons
Annons
Annons