Annons

Djursén överklagar Trustordom

Under strecket
Publicerad

- Hur skall jag kunna betala? Jag är sjukskriven och har inga pengar, säger Richard Djursén, en gång vice vd i skandalbolaget Trustor.
Enligt en dom i Stockholms tingsrätt skall Richard Djursén, sparkad vd i Trustor, betala 2,4 miljoner plus ränta och rättegångskostnader till sin forna arbetsgivare. Pengarna överfördes sommaren 1997 till Djurséns konto strax innan Trustorhärvan uppdagades.
Det här är en seger för advokat Stefan Lindskog som drivit målet. Men också för Trustors nuvarande ägare, Jarl von Kantzov. Själv är dock Richard Djursén en knäckt man.

– Domen är rena katastrofen för mig och den är också så elakt skriven. Jag har inte alls fått de pengar domstolen talar om. Varför vill ingen tro på mig? Jag skall nu överklaga till Arbetsdomstolen.
Richard Djursén blev anställd av kompisen Thomas Jisander och fick hand om ekonomin men skulle också fungera som allt i allo på Stockholmskontoret. Själv har han beskrivit sig som springpojke. I dag är han sjukskriven men jobbar extra i en affär.
Han har
ingen kontakt med Trustorgänget Thomas Jisander och Peter Mattsson. Och huvudpersonen, Joachim Posener, har han aldrig talat med sedan han gick under jorden för sex år sedan.

Annons
Annons
Annons