X
Annons
X

”Djurhållning basen för matproduktion”

Genom att äta kött- och mjölkprodukter gynnar vi miljön på många sätt – och dessutom ger vi förutsättningar för att också i fortsättningen få vegetabilier på tallriken, skriver hortonomen Lisbeth Larsson.

undefined
Foto: Hasse Holmberg/TT

Djurhållning är en grundpelare för hållbar livsmedelsförsörjning. Denna kunskap tycks helt ha glömts bort i den hetsiga, pågående veganpropagandan – ivrigt påhejad av ängsliga politiker och starka ekonomiska intressen. Oljeindustri, djurrättsaktivister och miljörörelse har bildat en märklig treenighet som pekar ut kon som den största av miljöbovar. Denna onyanserade skrämseldebatt håller på att slå undan benen för vår möjlighet att producera livsmedel – både vegetabilier och animalieprodukter. Djurhållning och växtodling är nämligen starkt integrerade delar i ett uthålligt jordbruk – det ena förutsätter det andra. Allt hänger ihop i en helhet och ingår i ett förunderligt, synkroniserat kretslopp.

Foto: Hasse Holmberg/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X