Annons
X
Annons
X

Djurgården vann streckmatchen

Djurgården vann streckmatchen i bottenstriden, 3-1 mot Linköping.

– Skönt att vi fick vinna när jag gjorde mitt första mål, sade Dif-backen Erik Gustafsson.

Linköpings Mikael ”Musse” Håkansson fick blommor av Dif-ledningen före matchen, eftersom ex-djurgårdaren nu är elitseriens meste spelare, 805 grundseriematcher (se här intill).

Men ”Musse” blev långt från kvällens huvudrollsinnehavare, när Djurgården vann med 3-1 (1-0, 0-1, 2-0). Den rollen togs istället av unge Dif-backen Erik Gustafsson som gav sig själv en försenad julklapp, sitt första elitseriemål snyggt inslaget (obs: vits).

– Jag tror att en LHC-spelare snubblade och jag såg gatan fram mot mål; det var helt tomt där, det var bara att skjuta. Jag trodde inte att den gått in, så det var otroligt att höra jublet, berättade Gustafsson om målet som gav Dif 1-0 i första perioden.

Annons
X

Lagkamraten Christian ”Fimpen” Eklund var direkt framme och snodde pucken för vidarebefordran till det gustafssonska prisskåpet.

19-åringen från Nynäshamn som gått via Hammarby och Huddinge till nu fjärde året i Dif, fyllde ut väl i ett Djurgården med ont om backar: frånvarande David Printz (handskada), Fredrik Claesson (junior-VM) och Andreas Holmqvist (magsjuk) tog ner Dif:s backbestånd till bara fyra ordinarie. Ersättarna Kim Lennhammer och Erik Gustafsson skötte sig mycket bra, bakom en heltidsjobbande Daniel Tjärnqvist. Gustafsson fick till exempel nära 19 minuters speltid.

Det i en match där Linköping faktiskt var det något bättre laget, men där Dif:s målvakt Gustaf Wesslau var formidabel, allt medan missmodet spred sig i LHC-lägret - inget elitserielag har gjort färre mål än just Linköping.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det är klart att det blir en mental grej; det kan bli ett extra pass eller också så skjuter spelarna i alla möjliga och omöjliga lägen. Men så länge vi skapar chanser så ger det oss energi, förklarade LHC-tränaren Hans Särkijärvi.

  LHC hade andra perioden, då Dif bara fick iväg ett enda skott mot mål, men i övrigt höll Dif matchen ganska jämn - den stod fortfarande och vägde i slutet innan Kyle Klubertanz lyfte in 3-1 i det tomma LHC-målet.

  – Vi köttade ner dem, och var bra idag. Utom i andra perioden, då. Vi pratade om det i pausen, att vi måste få tillbaka den energi vi hade i första perioden, avslöjade Erk Gustafsson snacket i Dif:s omklädningrum.

  Segern innebar att Dif skaffade sig ett litet försprång till Linköping i kampen runt strecket, och dessutom med en match mindre spelad.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X