Annons
X
Annons
X

Djurgården tog tredje raka segern

Djurgården tog tredje raka segern via 4–1 mot allsvenskans bottenlag Karlskrona.

– Första segern med lite siffror, sade tvåmålskytten Elias Granath.

Djurgården börjar jobba sig uppåt: 4–1 (1–0, 3–1, 0–0) mot Karlskrona innebär att laget tog sig uppåt i tabellen.

– Det var väldigt skönt. Vi har tre raka nu, och det bygger självförtroendet. Vi är inne i en uppåtgående trend och det är viktigt att hålla i den, sade backen Elias Granath efter Karlskronamatchen och inför matchen mot Asplöven på söndag.

Medan Dif tittar uppåt, lär Karlskrona få det svårt. Blekingeklubben, som nyligen sparkade tränaren Tomas Kempe och ersatte honom med lagledaren och tidigare tränaren Torbjörn Karlsson, förmådde inte skapa något organiserat spel.

Annons
X

Det kunde Dif, åtminstone för det mesta.

Och Elias Granath, som kom till Dif från Timrå i år, tyckte det var så roligt att göra sitt första mål för säsongen, att han av bara farten slog till med ett till, bara 38 sekunder senare.

En veritabel Granath-attack.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Då hade veteranen Kristofer Ottosson angivit tonen i första perioden med en blixtrusch - inte illa för en spelare som snart fyller 37 - på högerkanten och en passning till hälften så gamle Alexander Wennberg som kunde stöta in 1-0. Wennberg som för övrigt är en supertalang.

  Men efter att Jimmie Ölvestad tryckt in 4-0 hände inget mer. Djurgårdarna verkade nöjda och tillät Karlskrona att hota framåt - och när Jimmie Svensson dunkade in 4-1 började det snackas nyligen timade fotbollshändelser på läktaren…

  Ett riskabelt Dif-uppträdande.

  – Det blir så automatiskt, vi spelade på ledningen. Laget blev lite långt ibland, men jag tycker aldrig att det var någon fara, vi styrde det bra ändå, sade Elias Granath.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X