Djurgården knockat

Under strecket
Publicerad
Annons

Halmstad Fjolårstvåan Halmstads BK är en kraft att räkna med i allsvenskan även i år, fastän stjärnorna Markus Rosenberg och Sharbel Touma lämnat Örjans vall. - Vi är lika bra som förra året. Det kommer bara att ta lite längre tid att komma in i det, säger mittfältstalangen Dusan Djuric efter klara 3-1 (1-0) mot Djurgården.
Yaw Preko pangade in 1-0 till Halmstad redan efter 14 sekunders spel - trots att Dif hade avsparken. Det snabba målet, Halmstads första för säsongen efter 0-2-förlusten i Helsingborg i premiären, gav ett övertag som hallänningarna aldrig släppte.
Djurgården, som nämnts med större respekt i förhandssnacket och som slog Häcken med 2-1 i första omgången, var däremot blekt, orörligt och uddlöst. Förutom Sören Larsens tröstmål i 82:a minuten, då dansken vände upp med ryggen mot mål och placerade bollen i nedre vänstra hörnet, skapade stockholmarna inte mycket.

– Vi spelade Halmstad i säcken hela tiden. Det var mycket alibibollar och vi satte upp bollen på Sören i stället för att
spela oss upp. Då är det lätt att försvara sig mot oss, suckar tränaren Kjell Jonevret.
Halmstads tidiga 1-0-mål var resultatet av en snabb spelvändning. Markus Rosenbergs efterträdare Patrik Ingelsten nickade bakåt och Yaw Preko drog till från 20 meter. Det är dock inget allsvenskt rekord (se fakta).
Dif replikerade med ett tamt skott i bra läge av Tobias Hysén som Halmstads målvakt Conny Johansson lätt klarade och en nick över av Toni Kuivasto efter hörna. Men sedan sög Halmstad effektivt upp gästernas anfallsförsök. Dusan Djuric och Magnus ”Turbo” Svensson var kungar på mitten, och Djurics 2-0-mål fick HBK-tränaren Jan Andersson att slicka sig om munnen. Efter ett snabbt utkast från Conny Johansson gick bollen som på ett snöre fram till Djuric, som fri chippade över Dif:s målvakt Pa Dembo Tourray. Det tredje målet gjordes av Patrik Ingelsten, friklackad av Björn Anklev i straffområdet i 78:e minuten. tt-svd
Preko slog till efter 14 sekunder: Vi spelade HBK i säcken

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons