Annons

Disney blir betalkanal i Viasats satellitutbud

Under strecket
Publicerad

**Den svenska (skandinaviska, egentligen) versionen av Disney Channel har premiär den 28 februari, som den 19:e internationella Disney-kanalen, med ett "stort och reklamfritt programutbud" från 6 på morgonen till 22 på kvällen.
**
Resurser, lilla du. Det handlar om resurser. Och gosse, har Disney resurser. Och en vision. En helhetssyn. Som genomsyrar allt från temperaturen på de bulliga kanelknutarna (perfekt!) som Europachefen John Hardie själv gärna springer och hämtar på en liten assiett till inbjudet pressfolk. Till valet av ny- och gammalklassiska karaktärer på videoskärmarna (Aristocats, Peter Pan, monstrena Sulley och Mike, Snövit, Tarzan, skönheten Belle ...), påsen med påkostade presspresenter och mannen som svassar efter Kalle Anka för att justera trikåerna ner till ankfötterna så att illusionen är ... perfekt! Även om kramen efter fototillfället med paret Pigg avslöjade att Mimmi hade en väldigt ... mänsklig anatomi under den prickiga klänningen.

Ja, det är pressmöte på Berns i Stockholm inför lanseringen av tv-kanalen Disney Channel i Sverige (Skandinavien, egentligen). Utanför glasdörrarna är det moddigt och grått och Greenpeace-aktivister förbereder sig för en protestaktion (inte mot Disney, även om de enligt Florida-journalisten och författaren Carl Hiaasen är miljöbovar av rang. Hur var det han skrev i "Team Rodent - how Disney devours the world"? "... ett universum så perfekt att den rena naturen inte passar in eftersom den inte håller måttet.")
Men innanför är det precis så varmt och magiskt perfekt som Disney vill att det ska vara.

Annons
Annons
Annons