Discoshow roligast på Roskilde

Morrissey, Bob Dylan, Primal Scream, Kanye West, George Clinton, Tiga, The Streets, Thåström och Happy Mondays gjorde alla mer eller mindre bra ifrån sig på Roskilde-festivalen. Men allra roligast var ändå Scissor Sisters livsbejakande discoshow.

Under strecket
Publicerad
George Clinton Parliament / Funkadelic

George Clinton Parliament / Funkadelic

Annons

Efter den klena öppningen på torsdagen hostade festival-programmet upp sig rejält på fredagen och lördagen. Att gubbar som Morrissey och Bob Dylan kan vara högst ojämna live vet många av deras fans. Men båda hade en riktigt bra dag i fredags.

Morrissey öppnade med låten Panic, från hans tid med bandet The Smiths. Panic är en klar publikfavorit men Morrissey brukar inte spela den så ofta vilket gjorde att fansen drabbades lyckorus direkt. Morrissey själv verkade vara på topphumör och han kråmade sig i en uppknäppt skjorta som var lite löst knuten i midjan.
Sedan radades saker som First of the gang to die, You have killed me och mycket annat skönt upp.
Bob Dylan flirtade inte riktigt lika mycket med publiken som Morrissey gjorde, men presterade trots detta en för-hållandevis stabil konsert. Maggies farm blev första låt ut. Dylan höll sig mest vid sin klaviatur och ansiktet doldes till stor del av en svart cowboyhatt. Fast jämför man denna spelningen med den han gjorde i Roskilde för ett par år sedan var årets version klart bättre.
Det återuppståndna Manchesterbandet Happy Mondays frälste även de sina fans. För egen del tyckte jag nog att det hela kändes aningen skumt. Bandets sångare Shaun Ryder har haft monumentala drogproblem och ser inte så himla pigg ut. Så man kan ana att detta inte är en återförening som baserats på ny lust till kreativitet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons