Annons

Direktrapport: Snökaoset, torsdag

Snön fortsätter ställa till problem för flyg-, tåg- och biltrafiken i dag. SvD.se direktrapporterar allt om snökaoset under dagen.

VÄNTEKARTAN:
Hjälp oss kartlägga förseningarna i trafiken.

Under strecket
Publicerad

Insnöade bilar i Bromma.

Foto: TOMAS ONEBORG/SVD

På centralen i Stockholm.

Foto: TOMAS ONEBORG.

En plogbil i snöfallet på en avfart från E4:an söder om Linköping vid lunchtid på torsdagen. Snön fortsätter att falla och ställer till problem över stora delar av Sverige.

Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

Översnöade bilar i Alvik, Bromma.

Foto: TOMAS ONEBORG

Åke Kling har gjort ett skidspår runt Rålambshovsparken, men han är besviken på att folk promenerar i spåren.

Foto: INGVAR KARMHED

En buss och en bil ligger insnöade i diket på riksväg 280 söder om Rimbo på torsdagen. I norra Uppland röjer man på torsdagen upp efter det snöoväder som drabbade området under onsdagen. Snön fortsätter ställa till problem då träd faller och snön driver.

Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

Snöröjning och bärgning av en lastbil som hamnat i diket och rivit ner en ledning mellan mellan Knivsta och Rimbo på torsdagen.

Foto: SCANPIX

En översnöad bil vid Klarabergsviadukten i Stockholm.

Foto: LARS PEHRSON

Trafikkaoset fortsatte under natten. På riksväg 32 strax norr om Skänninge körde en lastbil i diket.

Foto: SCANPIX

En personbil och en lastbil som hamnat i diket mellan Knivsta och Rimbo på onsdagskvällen. Minst tre lastbilar och flera personbilar ligger i diket på riksväg 77 mellan Knivsta och Rimbo. Vägen är i princip helt oplogad eftersom plogbilarna har svårt att komma förbi olycksplatserna. Ett kraftigt snöoväder drabbade Svealand på onsdagen.

Foto: SCANPIX

07:54 Dan Nilsson:
07:54: Gomorron. Snöfallet har dragit norrut från Stockholm. Men det fortsätter att påverka. SJ ställer till exempel in vissa avgångar. Flygen på Arlanda dras också med förseningar. I går var förhållandena onormala. Men SvD:s kartläggning av de senaste tre åren visar att förseningar och inställda tåg är åtekommande problem under vintern. För att sätta press på trafikbolagen lanserar vi nu Väntekartan.Läs mer om den här.

07:57 Dan Nilsson:
07:57 I går kväll och i natt har det fortsatt snöa efter kusten norr om Stockholm och i Mälardalen. Resultat: avåkningar och lastbilar som har fastnat. De flesta problemen ska nu vara undanröjda, enligt TT.

Annons
Annons
Annons