Aktieanalys

Peter Benson/Daniel Zetterberg:Dimmad belysning runt Vadsbo Switchtech

Bolagen i de senaste årens börsnoteringsvåg har hittills hållit påfallande hög kvalitet. Bland de mindre bolagen är dock variationen större och noteringsaktuella Vadsbo Switchtech framstår som lite väl kreativa och opportunistiska. Vi är kanske överkänsliga i frågor om trovärdighet men i fallet Vadsbo gör det att vi inte rekommenderar att man ska teckna aktien.

Under strecket
Publicerad

En dimmer från Vadsbo Transformators standardsortiment.

Klippt från årsredovisningen 2015 för SwitchTech AB. Det som Vadsbo mot investerare beskriver som en fantastisk tillväxtverksamhet verkar vara resultatet av två enkla grepp, ett namnbyte och en interntransaktion.

Annons

Tidigare i år började teknikbolaget Plejd marknadsföra sig för en notering på Aktietorget. Bolagets teknik för trådlös belysning i hemmet väckte stort intresse och emissionen blev övertecknad med runt 1 500 procent.

Nu ska Vadsbo Switchtech också lista sig på Aktietorget med en verksamhet som vid första anblick ligger mycket nära Plejds. Eller rättare sagt, Vadsbo lyfter fram ett embryo till verksamhet som man kallar för STP-plattformen som man menar är en kommande tillväxtraket eftersom det handlar om hajpade områden som internet of things, smarta hem och energisnål LED-belysning.

Annons
Annons
Annons