Dif/Älvsjö klarade bara oavgjort

Det krävs en engelsk storklubb för att ta ner Djurgården/Älvsjö på jorden. Arsenal satte i går genom 1-1 på Råsunda ytterligare en plump i de svenska mästarnas drömprotokoll.

Under strecket
Publicerad
Annons

Oavgjort hemma i den första av två semifinaler i Women”s Cup innebär stor press på Djurgården/Älvsjö när returen spelas i London om en vecka.
I onsdags var det en självsäker, men ödmjuk Victoria Svensson som siade om seger mot Arsenal. I går efter matchen var hon bara ödmjuk.

– Jag är absolut inte nöjd med vårt spel. Men vi har en bra chans där borta och den ska vi ta, sa hon.
Djurgården/Älvsjö kunde ha fått en bättre start på säsongen. På alla sätt. I årets första match var det svårt att känna igen succélaget. Det lag som tog dubbeln 2004 med segrar i både allsvenskan och Svenska Cupen. Arsenal gjorde den engelska motsvarigheten i och med seger i både Premier League och Women´s FA Cup. I år leder de ligan med en tredjedel kvar att spela. Och de stod upp bra på bortaplan. Ett tag såg matchen ut att bli en repris av lagens förra möte då Arsenal satte ettan och tillika segermålet redan efter åtta minuter.
Matchen på läktaren stod i går mellan tre trogna järnkaminer och 30-talet Arsenalsupportrar. I 23:e
minuten hade de all anledning att jubla högst. Djurgården/Älvsjös taktik att använda ytorna bakom backarna gick hem - fast för Arsenals del. Julie Fleeting spelades fri och kunde med Jenny Curtsdotter i hasorna enkelt lobba in 1-0 över Maja Åström.
Kvitteringen stod nyförvärvet Elin Ekblom för i den 39:e minuten av det som var hennes första riktiga match med klubben.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons