X
Annons
X

Dietisten: ”Befinner oss där tobaksdebatten var 1950”

Både patienter och sjukvårdspersonal behöver mer kunskap om kopplingen mellan kost och cancer. Det säger Charlotta Rubin vid Dietisternas riksförbund, efter SvD:s artiklar om kost och cancer.

Läs mer om Mat och cancer

I en artikelserie har SvD de senaste dagarna berättat om hur cancerpatienter i samband med sin behandling sällan får råd om hur de själva kan lägga om sin livsstil för att minska risken att åter bli sjuk.

Råden som ges handlar i stället ofta ensidigt om att se till att patienten på kort sikt får i sig ordentligt med näring och klarar behandlingen.

Att äta enligt Livsmedelsverkets rekommendationer kan minska chansen att drabbas av cancer. Äter man mycket ”skräpmat” i stället så ökar risken

Foto: Helena Landstedt/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X