X
Annons
X

Trots larm säljer dieselbilar bra

De senaste månadernas nyheter om förbud mot dieselbilar i flera städer och signaler om sjunkande begagnatpriser verkar inte skrämma svenskarna nämnvärt.

Varannan personbil som nyregistrerades i juli har diesel i tanken, visar statistik från branschorganisationen Bil Sweden.

Trots att varningarna duggar tätt har varannan personbil som nyregistrerades i juli diesel i tanken. Arkivbild
Trots att varningarna duggar tätt har varannan personbil som nyregistrerades i juli diesel i tanken. Arkivbild Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Toppåret för dieseldrivna personbilar i Sverige var 2012 då de stod för två tredjedelar av alla nyregistreringar. Att de hittills i år står för hälften kan tyckas märkligt med tanke på vad som hänt de senaste två åren. Den största sotsvarta nyheten var förstås fifflet inom VW-koncernen som fortfarande växer med uppgifter om att det funnits någon form av kartell bland de tyska tillverkarna för att kringgå utsläppstesterna. Det har spätts på med nyheterna om att både Audi och Daimler (Mercedes) återkallar enorma mängder bilar för att åtgärda motorernas mjukvaror. Ovanpå det kommer långtgående diskussioner om dieselförbud i flera europeiska städer.

Trots att varningarna duggar tätt har varannan personbil som nyregistrerades i juli diesel i tanken. Arkivbild

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X