Die hipster scum!

I kväll startar tv-serien ”Söder om Folkungagatan”, en drift med ängsliga hipsters på Södermalm. SvD:s Lars Berge ställer sig frågan: Hur blev hipstern vår tids mest bespottade figur?

Uppdaterad
Publicerad
Annons

I höstas publicerade den amerikanska sajten Buzzfeed en lista med rubriken ”The 24 most hipster things that have ever happened”. Toppade den gjorde ett foto på en gravallvarlig ung man i Karl Marx-skägg ridande på en kamel längs Skånegatan på Södermalm. Denne man råkar vara min vän Mattias Fransson. Han gör en av rollerna i ”Söder om Folkungagatan”, Femmans komediserie med premiär i kväll, om ett gäng innerstadsbor på jakt efter unik personlighet och en bärande affärsidé.

Det framgår dock inte av Buzzfeeds lista. Sajtens 130 miljoner besökare i november trodde antagligen att vårdandet av sitt eget varumärke bland Stockholms hipsters har gått så långt att folk kastat sina fixed gear-cyklar för att i stället glida fram på vad beduinerna kallar ”öknens skepp”, det mest ursprungliga och autentiska färdsätt mänskligheten känner.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons