Babylon Berlin, säsong 2Detta slår allt i dina streamingtjänster

Helga Rath (Hannah Herzsprung) och Gereon Rath (Volker Bruch) i ”Babylon Berlin”
Helga Rath (Hannah Herzsprung) och Gereon Rath (Volker Bruch) i ”Babylon Berlin” Foto: Beta Film

En mängd intrigtrådar flätas samman till en klassisk film noir – med en mardrömslik twist. Jan Söderqvist ser nya säsongen av ”Babylon Berlin” och konstaterar att inget annat i dina streamingtjänster ens kommer i närheten.

Publicerad
Gangstern Edgar Kasabian spelas av Misel Maticevic.

Gangstern Edgar Kasabian spelas av Misel Maticevic.

Foto: Beta Film
Annons

Tv-serien ”Babylon Berlin” är något så stort och så mycket att det är litet svårt att veta var man ska börja. Men något måste väl ändå sägas om SVT:s besynnerliga hantering av den. Vi tar det nu med en gång, så kan vi ägna oss åt väsentligheter sedan. Vi stackars svenskar kommer alltså inte åt den på Netflix, vi måste invänta SVT:s söligt malande kvarnar. Och det som i resten av världen kallas säsong tre, påstår man i Stockholm vara säsong två, och man låter visa dessa sex långfilmslånga avsnitt med mer än ett års fördröjning.

Oavsett vilka skäl man nu kan tänkas anföra, så är det sorgesamt. För det är ju precis tvärtemot vad det absurda och förnumstiga gamla talesättet säger: Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge (den som väntar på något riktigt förfärligt, väntar ju gärna hur länge som helst). Och det här är ett stycke makalöst bildberättande – inte heltigenom invändningsfritt, men i alla avseenden fascinerande, uppslukande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons