Se hit Anders Borg, detta skulle få personalcheferna att anställa

Låg arbetsgivaravgift och bättre utbildning är de främsta åtgärderna som skulle få företag att rekrytera fler ungdomar. Det visar den senaste mätningen av Personalchefsindex. Men för var fjärde personalchef spelar det ingen roll vilka åtgärder som regeringen vidtar för hur många ungdomar de anställer.

Under strecket
Publicerad
JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Annons

Ungdomsarbetslösheten har hamnat mitt i den politiska skottlinjen. När regeringen på måndag presenterar budgetproposition väntas fokus ligga på att ge en skjuts till sysselsättningen, och framför allt på att få fler unga vuxna i jobb. Redan i tisdags presenterade regeringen en satsning på fler utbildningsplatser som kommer att ingå i vårbudgeten.

Fler utbildningsplatser står också på personalchefernas önskelista enligt den senaste mätningen av Personalchefsindex för det andra kvartalet 2013. När det kommer till vilka åtgärder från regeringen som skulle få Sveriges personalchefer att anställa fler unga vuxna mellan 18 och 24 år är det låg arbetsgivaravgift som hamnar i topp, tätt följt av bättre utbildning och fler praktikplatser.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons