Annons
X
Annons
X

Detta börjar likna ledarskribentsplågeri

SMÅFÖRETAGANDE | NU OCKSÅ EN V-FRÅGA

Vänstern ägnar numera stor kraft åt att lansera sig som företagarnas skyddshelgon. S har gått för högtryck länge och i går sällade sig vänsterpartiet till helgon­skaran med en rapport om småföretagarnas villkor.

Det börjar likna avancerat ledarskribentsplågeri. Hur ska jag kunna skriva något fräscht eller seriöst när underlagen är stän­diga déjà vu-upplevelser?

Det är ett förbryllande dokument vänsterpartiet skrivit ihop. Visst är det trevligt att de vill avskaffa reklamskatten, men samtidigt kan man undra hur intressant insatsen är just för små­företagen. Likaså är vänsterns generella kritik mot plottret med riktade skattesubventioner och portionerade nedsättningar av arbetsgivaravgiften något att hålla med om, men deras ­version av tydlig skattenivå lär dock ligga sjumilasteg högre än vad gängse företagare behöver.

Annons
X

Stora delar av rapporten ­består av avsnitt som berättar varför regeringens politik är ­dålig. Vid varje sådant avsnitt förväntar man sig ett alternativt förslag, men ofta blir man ­snuvad och finner i stället skåpmat.

Den förlängda momsredo­visningsperioden tas emot med tvekan och ackompanjeras av påpekandet att egentligen borde stora företag vara snällare mot små företag. Hushållstjänsterna får kritik, men branschen förutspås lyfta eftersom v har ”medverkat till att kommuner ges möjlighet att erbjuda servicetjänster åt äldre”. (Problemet med att ha kommunen som enda kund blundar man hårt inför.) 3:12-reglerna var – håll i er – i allt väsentligt bra.

Annat i gottepåsen är en miljöteknikfond (finansiering okänd), tidsbegränsade F-skattesedlar samt (å, den här är efterlängtad!) skydda småföretagen mot bluffakturor. Man vill också uppmuntra företagare att använda resursen it-infrastruktur.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Goda råd är dyra. Andra ­sorters råd är billiga.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X