Detroit stoppade Nashville

Henrik Zetterberg stod för två mål och en assist när hans Detroit besegrade Nashville med 5-3 i NHL-mötet natten till i dag. Detroit tog därmed sin femte raka seger och återigen stod lagets svenska spelare för en betydande del av poängskörden. Även Nicklas Lidström och Tomas Holmström nätade och stod för varsin assist. Andreas Lilja noterades också han för en assist.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

För Nashville innebar matchen deras första förlust på sju matcher, samt en missad chans att gå om Anaheim och upp i ledning i NHL. Nashvillekeepern Tomas Vokoun plockades av isen efter Henrik Zetterbergs andra mål, tidigt i den andra perioden, och ersattes av Chris Mason som släppte in tre av de nitton skott han fick på sig.

Dallas besegrade Calgary med 4-2 under natten mot torsdagen. Joel Lundqvist gjorde sitt första mål i NHL, assisterad av Mathias Tjärnqvist. Målet kom i den andra perioden, då Lundqvist i sin åttonde NHL-match kunde slå in pucken bakom Calgarys målvakt Miikka Kiprusoff. Kristian Huselius nätade för Calgary och har därmed gjort 20 mål den här säsongen.

Annons
Annons
Annons