Annons
X
Annons
X

”Det viktigaste är att få genomslag för c-politiken”

Annie Lööf lovar att resa runt i landet om hon blir partiledare.

Hon tycker också att en modern partiledare ska vara aktiv på sociala medier.

Hon föreslås bli partiledare för ett parti som har ett ”alarmerande” lågt stöd i opinionen, enligt hennes egna ord på presskonferensen tidigare i dag. Samtidigt säger hon att Centerpartiet historiskt alltid tappar i opinionen när partiet samarbetar i regeringen. Men alternativet är värre.

– Som centerpartist är det viktigaste att få genomslag för centerpolitik. Det får man aldrig om man sitter i opposition. Det yttersta målet är att sitta i regeringen som politiskt parti. Däremot måste vi bli duktigare på att förena just att förhandla och vara regeringsdugliga med att också förklara för väljarna vad det är för skillnad som Centerpartiet gör, säger Annie Lööf till SvD.se.

Vad gör Centerpartiet?

Annons
X

– Vi har en stark småföretagarprofil en stark grön profil. Vi är en garant för att hela landet ska leva, samtidigt som vi drivit en politik för de allra mest utsatta.

Hur är en modern partiledare?

– En modern partiledare måste vara en som lyssnar och reser runt i landet men som också är närvarande både i sociala medier och de mer traditionella medierna. Man måste som modern ledare kunna förena en professionell ledarroll med sitt familjeliv.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Kommer vi få se mer av dig i sociala medier än tidigare partiledare?

  – Jag är i dag väldigt aktiv på sociala medier, på Twitter, Facebook och egen blogg. Det har jag varit under min hela tid i nationella politiken, och det kommer jag att fortsätta att vara.

  LÄS OCKSÅ:
  Partiets utveckling från 1910 till i dag – bildspecial.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X