SvD Perfect Guide

”Var dags att göra upp med mitt förflutna”

Foto: Johan Bävman

Kocken Tareq Taylor om viktiga resan till Jerusalem, misslyckade krogsatsningar och hur restaurangbranschen ska hämta sig efter pandemin.

Text: Linda Pérez - 12 mars 2021
Annons

Kockeriet i Malmö vaknar sakta till liv. Tareq Taylor har slagit sig ner framför restaurangens vinhyllor. Han småpratar med en kollega som fipplar med internetuppkopplingen. Videomöten – tjugotalet i ett nötskal. Efter en och annan omstart är vi på banan. Samtalet landar snabbt där allting började, i Tareq Taylors mammas kök på Regementsgatan 62 i Malmö.

– Köket var en spännande plats. Mamma insisterade på att allt skulle vara hemlagat och vi barn hjälpte till att grisa ner. Men hon lät oss hållas och tyckte mest det var roligt. När jag var i tioårsåldern berättade morfar, min stora hjälte, att hans dröm var att bli kock. Den bollen plockade jag.