Det var bara ett mål som fattades

Det var festligt, folkligt – och om alla som följde matchen från vägrenen på den närliggande Strängnäsvägen räknas in – även fullsatt när Bårsta IP för första gången blev en allsvensk arena.

Under strecket
Publicerad
Defensivt spel från båda lagen bäddade för 0-0.

Defensivt spel från båda lagen bäddade för 0-0.

Annons

Solen sken – och att det bara blev en poäng mot Halmstad gjorde ingenting alls.
– Det här är en stor dag för Assyriska och Södertälje. En historisk dag, sken kanslichefen Fehmi Tasci, som följt sin klubb under klättringen upp mot fotbollens societet.
6 112 åskådare betalade entré, arenan tar 6 500.

Allsvenska premiären spelade Assyriska på Råsunda eftersom Hammarby stod för motståndet. Nästa hemmamatch är mot MFF och nu jobbar Assyriska för att få spela den matchen på Bårsta.
– Vi ska diskutera med förbundet och polisen. Från början var det meningen att matcherna mot Stockholmslagen, Malmö och Göteborg av säkerhetsskäl skulle spelas på Råsunda, men vi vill väldigt gärna spela mot Malmö här, säger Fehmi Tasci.
Första allsvenska matchen i Södertälje avlöpte bra, ur arrangörsperspektiv. Enda problemet var att det tog för lång tid att slussa in publiken. En kvart efter att matchen kommit igång ringlade fortfarande köer utanför arena.
– Det gick för långsamt att komma in. Vi har försökt få folk att köpa förköp för att det skulle fungera snabbare vid insläppen, men det finns ingen sådan tradition än. Men det kommer nog att bli bättre, säger Fehmi Tasci.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons