Annons

Axel Andén:Det vanskliga med att granska en vårdnadstvist

 Åttaårige Elias är spårlöst försvunnen. Journalisten Bo-Göran Bodin får två tips som berättar helt skilda historier om vad som hänt pojken. Är han räddad eller kidnappad?
Åttaårige Elias är spårlöst försvunnen. Journalisten Bo-Göran Bodin får två tips som berättar helt skilda historier om vad som hänt pojken. Är han räddad eller kidnappad? Foto: Foto: Lars Granstrand/SVT

SVT:s dokumentär ”Att rädda ett barn” är ett hantverksmässigt mästerverk. Men det finns en person som inte sökt någon uppmärksamhet alls och där de långsiktiga publicitetsskadorna är svårbedömda.

Under strecket
Publicerad

Vad har två av årets viktigaste granskningar gemensamt? Jo, båda handlar om vårdnadstvister, ett ämne som medierna tidigare helst undvikit.

DN:s artiklar om Lilla hjärtat har berört många och den här veckan sänder SVT sista delen av ”Att rädda ett barn”. Dokumentären handlar om en mamma som förlorat vårdnaden men gömt sig med sitt barn. Hon har anklagat pappan för att ha begått sexuella övergrepp och fått stöd av organisationen Bry som har ett stort nätverk och många följare i sociala medier.

Annons
Annons
Annons