Annons
Recension

Leontine ArvidssonDet storslagna och överväldigande möter det lilla och ömtåliga

Leontine Arvidsson, installationsvy på AnnaElle gallery.
Leontine Arvidsson, installationsvy på AnnaElle gallery. Foto: AnnaElle gallery

En förvånande lätthet råder bland Leontine Arvidssons spretiga skulpturer av armeringsjärn. Likt mobiler hänger de från taket i en utställning där varje gest har sin mening, varje avtryck sitt värde.

Under strecket
Publicerad

Leontine Arvidsson, installationsvy på AnnaElle gallery.

Foto: AnnaElle galleryBild 1 av 1

När du i stilla vredesmod under något möte raderar ut ett ord eller en mening i anteckningsblocket genom att systematiskt stryka över det med bläckpennan skapar du ett litet svart moln som kanske till och med gör hål i pappret. För Leontine Arvidsson blev sådana konfigurationer utgångspunkten för de konstverk hon har arbetat med de senaste åren. Likt överdimensionerat klotter tog hennes skulpturer i tillknycklade armeringsjärn spretigt och aggressivt över hela rummet.

I sin andra utställning på AnnaElle har Leontine Arvidsson utvecklat detta grepp. De svarta och spretiga skulpturerna finns kvar, men nu har de delvis och i olika hög grad täckts med ett tunt tyg, vilket har badats i acrystal. När acrystalet har torkat, bildas en tight liggande form omkring järnen. Utställningstiteln ”med omsvep” kan alltså förstås bokstavligt.

Annons
Annons
Annons