Annons

Sanna Rayman:Det stora lotshaveriet

Soldater från terrorgruppen Islamiska staten på en gata i Raqqa i Syrien den 30 juni. De svartvita IS-fanorna vajar.
Soldater från terrorgruppen Islamiska staten på en gata i Raqqa i Syrien den 30 juni. De svartvita IS-fanorna vajar. Foto: REUTERS
Publicerad

På fredagen sade Arbetsförmedlingen med omedelbar verkanupp alla avtal med samtliga etableringslotsar, med hänvisning till oseriös och brottslig verksamhet samt – denna hisnande tanke – att det misstänks ha pågått rekryteringsverksamhet till terrorgruppen IS. Till Expressen, som avslöjade det hela i fredags, sade Generaldirektören Mikael Sjöberg att Säkerhetspolisen utrederen del av lotsföretagen (20/2).

Aldrig har en reform avslutats i större nesa. Andra satsningar läggs i blygsel ned efter att inpumpade miljoner konstateras ha gjort föga nytta. Här talar vi istället om en politisk åtgärd i mångmiljardklassen, kronjuvelen i Alliansens integrationspolitik, som panikavslutas när det visar sig att pengarna kan ha gått till brottslig verksamhet och rentav understött internationell terror! Det kastar onekligen nytt ljus över Alliansens ofta upprepade talepunkt ”Vi har genomfört en historisk omläggning av integrationspolitiken”.

Annons
Annons
Annons