Annons
X
Annons
X

”Det som inte får hända har inträffat”

Fallet med den 23-årige Emil Linell som dog efter att SOS Alarm nekat honom hjälp uppmärksammas nu av landstingsrådet Filippa Reinfeldt.

Landstingsrådet Filippa Reinfeldt skriver i ett pressmeddelande att hon har försäkrat sig om att Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning varit i kontakt med SOS Alarm om det som hänt. Tillsammans med SOS Alarm ska nu landstinget föra ett samtal om hur sjukvården gemensamt ska kunna undvika liknande tragedier i framtiden.

–Nu är det viktigt att SOS Alarm utreder och granskar verksamheten så att något liknande inte inträffar igen, menar Filippa Reinfeldt i pressmeddelandet.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Emil Linell dog den 30 januari sedan han upprepade gånger ringt efter en ambulans, men inte fick något hjälp. 23-åringen hade då varit sjuk i över en vecka, men trots att han berättade det tog sjuksköterskan på SOS Alarm inte honom på allvar. Istället hittades 23-åringen död i sin lägenhet av en granne. Sjuksköterskan har fått sparken efter händelsen. Utspelet från landstingsrådet kom efter att delar av 23-åriga Emil Linells
  larmsamtal till SOS Alarm offentliggjorts.

  Annons
  X

  Om Filippa Reinfeldt anser att SOS Alarm har agerat felaktigt under kvällen framkommer inte i pressmeddelandet.

  –Arbetet med att förbättra sjukvården slutar aldrig och det är extra viktigt att tänka på när sådant här inträffar.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X