Annons

Tove Lifvendahl:Det som händer vid bordet

Författaren Johan Norberg modererar ett samtal på Trilateral Commissions Europamöte om nordiska erfarenheter av socialism och kapitalism med utbildningsminister Anna Ekström, tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt, Kristin Skogen Lund, koncernchef för Schibsted och Peter Vesterbacka, entreprenör och grundare av Slush and MobileMonday.
Författaren Johan Norberg modererar ett samtal på Trilateral Commissions Europamöte om nordiska erfarenheter av socialism och kapitalism med utbildningsminister Anna Ekström, tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt, Kristin Skogen Lund, koncernchef för Schibsted och Peter Vesterbacka, entreprenör och grundare av Slush and MobileMonday. Foto: Tove Lifvendahl

Lösningarna kommer inte genom isolering och monologer. Allt handlar ju till sist bara om människor och deras förmåga att interagera med varandra.

Under strecket
Publicerad

Den här veckan har varit en mycket konferenstung i schemat; först besökte jag stiftelsen Fritt Näringslivs konferens i Budapest, där en av de stora framtidsfrågorna, demografi, utgjorde temat. Det är en fråga som alltid står under bevakning eftersom den påverkar så många andra faktorer. Somliga länder har en ung och växande befolkning, andra har en åldrande och krympande. Vissa har stort utflöde av invånare medan andra är destinationsland för olika migrationsmönster.

En av dem som medverkade i programmet var András Fekete-Györ, partiledare för det liberala oppositionspartiet Momentum, som i ett samtal resonerade om emigrationens betydelse för utvecklingen i regionen, skillnaden mellan patriotism och nationalism samt unga ungrares framtidsutsikter i ett land som vi har sett har ett politiskt styre som drar allt mer åt det auktoritära.

Annons
Annons
Annons