Richardos Klarén,  Cristopher Nying, och Jockum Hallin.
Richardos Klarén, Cristopher Nying, och Jockum Hallin. Foto: Staffan Löwstedt

Det mjuka succémärket som inspireras av Anders Borg

Our Legacy vill göra fint av fult och tvärtom. Utifrån den devisen har det svenska modemärket blivit ett av världens mest inflytelserika, trots – eller kanske tack vare – att den före detta finansministern är en av stilförebilderna.

Publicerad

Our Legacys kombinerade huvudkontor, modestudio och så kallade showroom ligger ett par trappor upp i ett oxblodsrött hus på öfvre Östermalm. Två flotta våningar över totalt dryga 500 kvadratmeter med högt i tak och skottsäkra fönster, en kvarleva från när Israels ambassad huserade på adressen 1950–2006.

I dag är det ett sant modehus där alla är inne i sitt. På den övre våningen, i det som är design- och produktionsstudion, skissar, syr och testar designteamet de första plaggen inför höst/vinter-kollektionen 2020. Temat för en mindre del av kollektionen – och som också syns på en moodboard som sträcker sig längs med en av väggarna – är ”forensik och kriminaltekniska undersökningar”. Nytt sedan ett år tillbaka är att Our Legacy nu parallellt med sina herrlinjer gör damkollektioner.