Annons

”Det mesta är tillåtet”

Inredningshösten är här. SvD Magasinet har pratat med stajlister och formgivare som spår att humor, materialkrockar och ekologi är nya tendenserna för våra hem i höst.

Under strecket
Publicerad

Textilier. Textilierna tar allt mer plats i våra hem. Louise Roe har en kollektion som innehåller både kläder och textilier för hemmet.

Bild 1 av 6

Grafiskt. Grafiska mönster med accenttoner från Coco design. Här har de tagit fasta på den nya retrokänslan som sveper in över inredningsvärlden just nu. Man anar inspiration från såväl 1980-talet, 1960-talet och till och med 1940-talet.

Bild 2 av 6

Grått. Grå accessoarer är mer vanliga än tidigare. Här koreanska Eunjae Lees grå teservis som hon kallar ”Silent Machine”.

Bild 3 av 6

Kök. Det är stort fokus på köket i höst och Maja Kolar har tagit fram ett nytt koncept för köksmiljöer som kan få oss att tänka till när vi utformar våra kök.

Bild 4 av 6

Blått. Den blå färgen är stor i höst, både som accentfärg och på väggar och textilier. Det svenska textilföretaget Spira blandar blått med grönt i sina mönster för hösten.

Bild 5 av 6

Humor. Humorn gör sitt intågande i hemmen i höst och kitschen tar plats i finrummet. Det är inte längre förbjudet att visa fula saker. I stället är det ett sätt att berätta historien om sig själv och sin familj.

Bild 6 av 6

Maria Nordin, inredningsstajlist

– Det är mycket humor i inredningen till hösten. Man tar in det galna i finrummet och det är inte fel att omge sig med fula saker. Med humorns inträde i hemmen kommer vi också att få se mer färg.

Annons
Annons
Annons