Annons
X
Annons
X

”Det liknar en personkampanj”

Ilmar Reepalu: De verkliga antisemiterna ler i mjugg.

Det är ett allvarligt problem att antisemitismen ökar i Malmö, liksom i hela Europa. I Storbritannien skedde en rekordstor ökning av antisemitiska händelser 2009. Den judiska säkerhetsorganisationen Community Security Trust säger att skälet är Israels offensiv i Gaza. Men när jag hävdar samma uppfattning, blir jag kallad antisemit.

Med Sunday Telegraph diskuterade jag om situationen i Malmö skilde sig från andra europeiska städer. Jag sade att om judiska familjer hade flyttat till Vellinge eller Helsingborg, så skulle man ha haft fog för att säga att det var något speciellt i just Malmö. Nu är det rimligtvis inte så, eftersom man väljer att flytta till Israel.

Jag sade att under det senaste året har de allvarliga personattackerna i Malmö varit riktade mot homosexuella och att de personattacker som varit mot judar skedde under demonstrationen på Stortorget. Den genomfördes säkert med de bästa avsikter, men tolkades uppenbart av andra som stöd för Israels offensiv.

Annons
X

Det finns något som gör att man inte vill återge min uppfattning korrekt i denna diskussion. Det hela börjar likna en kampanj mot mig personligen, och jag vill inte spekulera i om det är valrörelsen eller annat som ligger bakom. Men jag kan konstatera att journalisternas devis tycks vara ”kolla inte storyn, då kanske den spricker” och att de verkliga antisemiterna, som vi alla har ansvar att bekämpa, ler i mjugg.

ILMAR REEPALU

Kommunalråd, Malmö

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X