Annons

”Det första jag kände var en stor sorg”

Redan innan de nådde fram till stugan kände Stefan Örtenblad på sig att det hade varit inbrott. När de kom fram till stugan låg saker slängda utanför huset och öppna fönster slog i vinden.

Under strecket
Publicerad

- Det första jag kände var en stor sorg. Sedan kände jag allt från att jag ville gråta till en väldig vrede mot de som hade gjort så här, säger Stefan Örtenblad. I fredags åkte han och hans fru till gården utanför Uppsala. Den ligger avsides, omringad av skog och jaktmarker. De hade tänkt stanna över helgen, men när de kom fram och såg förödelsen var helgen förstörd. Tjuvarna hade vänt upp och ner på allt, rivit upp bäddade sängar och slängt saker på golvet. - Allt kändes äckligt och smutsigt. Någon hade olovandes varit inne och rotat i våra privata saker, säger Stefan Örtenblad. Tjuvarna hade lagt beslag på hans verktyg, motorsåg och alla hushållets köksknivar. - Jag har försökt göra en lista över allt som försvunnit, men det tar tid. Jag vaknar på nätterna och kommer på nya saker, säger Stefan Örtenblad.

De tillbringar mycket tid ute på lantstället, och de kommer att fortsätta med det, trots det inträffade. Men inbrottet har fått dem att tänka efter och känslan av att ha blivit ofredad vill inte riktigt lämna dem.

Annons
Annons
Annons