Krönika

Ola Wenström:Det borde vara Buffons tur nu

Ola Wenström

Vem som vinner Champions League? Den som har tur och skicklighet. Gianluigi Buffon alltså. Han har båda delar; en kompetensnivå som få och om det är det någons tur är det banne mig hans.

Under strecket
Publicerad
Får Gianluigi Buffon vinna Champions League i år?

Får Gianluigi Buffon vinna Champions League i år?

Foto: Luca Bruno/AP
Annons

Med en släggkastare till mamma och en tyngdlyftare som pappa borde det så klart finnas synnerligen goda ­genetiska förutsättningar för att kunna bli något atletiskt. Världens bästa fotbollsmålvakt genom tiderna, kanske. Föds man dessutom i marmorstaden Carrara är det ju inte heller otänkbart att det kan bidra med ytterligare ­betydande egenskaper för att vara detta under långt tid dessutom. Tusen matcher och över två decennier, till ­exempel.
Med en elegans, kvalité och beständighet som få kan matcha är nu ”marmormannen” framme vid sitt livs match. Juventus snart 40-åriga målvakt kan möjligen, äntligen, vara framme vid sin karriärs stora mål. ”Gigi” har redan slagit rekord på alla nivåer; han har burit sin klubb fram till titlar och genom kriser, lett sitt landslag fram till mästerskap och världsmästarpositionen. Men Gianluigi Buffon har aldrig vunnit Champions League, ett faktum som har åtminstone två kontrasterande sidor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons