Annons

Tove Lifvendahl:Det blir inte bättre när ni gör det

Partiledarna i SVT Agenda.
Partiledarna i SVT Agenda. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den del av det politiska spelet som är tjuvspel och rackartyg är lika osmakligt oavsett vilket parti som ägnar sig åt det.

Under strecket
Publicerad

Moderaterna har med Vänsterpartiet och Kristdemokraterna enats om en extra ändringsbudget på 2,5 miljarder kronor mer till offentligt finansierade välfärdsverksamheter än vad S, C och L har utlovat. SD meddelade därefter sitt stöd. Således föreligger riksdagsmajoritet och Jök-partierna, med V som maskformigt bihang och uppenbart villigt att spela i båda lagen (”opålitligt” kallat av dem som för stunden inte får deras röster), får en framtida tillvaro där de inte kan regera med egenbyggd budget.

Centerpartiets Anders W Jonsson lade ut en sur kommentar i sociala medier. Jök-supportern valde det retoriska greppet att avfärda alla alternativ till regeringens politik som ”politiskt kaos”, medan däremot ”Centerpartiet har fokus på sakpolitik och leverans för att lösa Sveriges utmaningar”. Sådant oblygt, verbalt självsmekande får omgivningen att rodna å avsändarens vägnar. Men vad hade de, uppriktigt sagt, utifrån den konstruktion de har valt att stödja, egentligen förväntat sig?

Annons
Annons
Annons