Annons

Indio KitchenHär är stället för alla som gillar rå fisk

Fat med nigiri.
Fat med nigiri. Foto: Tomas Oneborg

Dumplings och pulled pork är så 2013. Nu är det ceviche som gäller, och allra helst i kombination med det japanska köket. Krogguiden trivs på Nikkeirestaurangen Indio kitchen.

Publicerad

Nikkei är ett kök som utvecklats genom folkomflyttning – genom att Peru lärt sig älska de rätter som landets många japanska invandrare tagit med sig och vice versa.

**På Indio kitchen **dukas sashimi och sushi fram tillsammans med ceviche, och de råa fiskrätterna lyfter varandra. Sushin är ju numer i allra högsta grad etablerad i Sverige och cevichen har det senaste året kommit starkt, med ett epicentrum av cevichebarer just på Södermalm i Stockholm. Det känns således logiskt att denna Nikkeirestaurang öppnat på Kocksgatan i de lite själlöst minimalistiska lokaler som förut hyste ett dumplingsställe.

Lokalen är långsmal.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 4

Indio kitchen ligger på Kocksgatan i den lokal där Beijing 8 tidigare huserade.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 4

Räktartar i gurka.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 4

Här kan man också sitta vid bardisken.

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons