Indio KitchenHär är stället för alla som gillar rå fisk

Fat med nigiri.
Fat med nigiri. Foto: Tomas Oneborg

Dumplings och pulled pork är så 2013. Nu är det ceviche som gäller, och allra helst i kombination med det japanska köket. Krogguiden trivs på Nikkeirestaurangen Indio kitchen.

Publicerad
Lokalen är långsmal.

Lokalen är långsmal.

Foto: Tomas Oneborg
Indio kitchen ligger på Kocksgatan i den lokal där Beijing 8 tidigare huserade.

Indio kitchen ligger på Kocksgatan i den lokal där Beijing 8 tidigare huserade.

Foto: Tomas Oneborg
Räktartar i gurka.

Räktartar i gurka.

Foto: Tomas Oneborg
Här kan man också sitta vid bardisken.

Här kan man också sitta vid bardisken.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Nikkei är ett kök som utvecklats genom folkomflyttning – genom att Peru lärt sig älska de rätter som landets många japanska invandrare tagit med sig och vice versa.

På Indio kitchen dukas sashimi och sushi fram tillsammans med ceviche, och de råa fiskrätterna lyfter varandra. Sushin är ju numer i allra högsta grad etablerad i Sverige och cevichen har det senaste året kommit starkt, med ett epicentrum av cevichebarer just på Södermalm i Stockholm. Det känns således logiskt att denna Nikkeirestaurang öppnat på Kocksgatan i de lite själlöst minimalistiska lokaler som förut hyste ett dumplingsställe.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons