Annons

Det avgörande är att minska invandringen

Den viktigaste akuta åtgärden är att kraftigt öka antalet poliser på plats i förorterna för en realistisk möjlighet att återställa säkerheten. På sikt krävs en kraftigt minskad invandring för att minska trycket på förorterna, skriver Jimmie Åkesson och Richard Jomshof (SD) om upploppen och bränderna.

Publicerad

Med våren och värmen har ett nygammalt fenomen blossat upp: förortsupploppen. Samtidigt som övriga Sverige firade det svenska VM-guldet i ishockey, valde ett 60-tal ungdomar att kasta stenar mot räddningstjänst och Polis samt molotovcocktails mot bilar och andra fordon i förorten Husby. Boende har fått evakueras, människor har fått sina egendomar förstörda, journalister har hotats och ett antal poliser har skadats.

Sedan dess har våldsamma kravallerna fortsatt och spridit sig till ett flertal stadsdelar runt om i staden och länet. Den första kvällen greps inte en enda person och under de följande dygnen har ett endast ett fåtal gärningsmän gripits. Detta är anmärkningsvärt men ingenting nytt. Problemet ligger dock inte hos den enskilde polismannen, utan det handlar i grunden om vilka politiska signaler som den högsta ledningen får.

Annons
Annons
Annons