Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mode

”Det är viktigt att hitta ett klädsjälvförtroende”

Stilexperterna Emilia de Poret och Ebba von Sydow driver modeplattformen Säker Stil och tipsar oss om att tänka på hållningen och investera i ett signatursmycke.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 6 juni 2017
Annons
Coco Chanel

Coco Chanel

Tidernas mest stilsäkra person?
– Coco Chanel, tack vare hennes banbrytande sätt att se behovet för den moderna kvinnan. Än i dag kan alla kvinnor inspireras av hennes skarpa, eleganta stil som aldrig går ur tiden.

Coco Chanel

En personlig favoritaccessoar?
– Vi tycker det är viktigt att ha ett signatursmycke, något som du alltid kan bära. Ett perfekt exempel är Efva Attlings armband “Moonwalk” som vi båda har.

Världens elegantaste stad?
– Paris. Vi slutar aldrig inspireras av hur parisiskan är feminin, chic och välklädd utan att bli tråkigt perfekt.

Vad ger er ont i magen, stilmässigt?
– Det är jobbigt att se kvinnor som inte trivs i sina kläder. Vi har alla haft den där hemska känslan av att känna sig fel och osäker i vår stil. Just därför är det så oerhört viktigt att hitta ett klädsjälvförtroende.

Annons
Annons
Sara Robertsson

Sara Robertsson

Vilka är era favoritbutiker i Stockholm?
– Oj, det blir en lång lista. Våra svenska favoriter är Filippa K, Acne, Rodebjer, os, & Other Stories, Maria Nilsdotter och Dagmar. Men sen är det kul att vi senaste tiden fått så många bra internationella märken som etablerat sig i Stockholm: Stella McCartney, Céline, Prada, Chanel, Louis Vuitton och Mulberry.

Viktiga sommartrender?
– Stora örhängen som tar plats. Vi älskar exempelvis svenska smyckesdesignern Sara Robertssons maffiga silverörhängen och Märta Mattssons genialiska smycken inspirerade av insekter.

Sara Robertsson

Ert sämsta modeköp?
– Det sämsta köpet är det du redan har hemma, det som inte kompletterar eller förhöjer garderoben. Till exempel ännu en grå stickad tröja, eller ännu en svart topp som inte tillför något.

Bästa knepet när man vaknar och känner: “jag har ingenting att ta på mig”?
– Det är just då du behöver veta vad som är din ”uniform”, det där du alltid känner dig trygg och snygg i. Det kan vara en svart klänning, eller grå jeans och din bästa skjorta, det viktiga är att du känner dig bekväm.

Det klokaste stilråd ni fått?
– Vi ger ju stilråd dagligen till alla våra poddlyssnare, följare och tittare. Ett stilråd som vi ofta ger är också det bästa vi fått: tänk på hållningen. Sträck på dig, bak med axlarna, bär plaggen med självförtroende och le.

Annons