Annons

Stina Oscarson:Det är tabu att tala om detta inom kulturvärlden

Jag vet inte hur många skådespelare jag mött genom åren som hellre hankat sig fram på a-kassa än att för en tid lämna branschen, skriver Stina Oscarson.
Jag vet inte hur många skådespelare jag mött genom åren som hellre hankat sig fram på a-kassa än att för en tid lämna branschen, skriver Stina Oscarson. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Coronakrisen har tvingat många yrkesgrupper att skola om sig. Det sätter fingret på en öm punkt i kulturbranschen – att man hellre hankar sig fram på a-kassa än byter bana.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Det senaste halvåret har det blivit uppenbart att vårt samhälle plötsligt krävt en annan kompetens än den som funnits och en del snabba initiativ har tagits, bland annat för att skola om flygvärdinnor till arbete inom vården.

Det är alltid modigt att våga ta steget och byta bana och är något som länge förespråkats av otaliga karriärcoacher, men i detta fall handlar steget om något annat. Att man ibland tvingas inse att ens egna drömmar ligger alltför långt ifrån samhällets akuta behov och att man faktiskt behöver göra avkall på dem. Ett faktum som det länge har varit tabu att tala om inom kulturvärlden.

Annons
Annons
Annons