Annons

”Det är regeringen som agerar enkelspårigt”

Foto: Krister Hansson/Aftonbladet/TT

I stället för fortsatta samtal låsta till Sverigeförhandlingens höghastighetsbanor har vi vid flera tillfällen fört fram att vi önskar få till breda samtal om järnvägens framtida utveckling i Sverige. Det skriver Magnus Jacobsson och Jakob Forssmed (KD) i en replik.

Under strecket
Publicerad

Miljöpartiets Per Bolund och Emma Berginger försöker bortförklara regeringens bristande ansvarstagande genom att kritisera oss kristdemokrater (SvD 27/12). Men det faktum att KD, precis som en lång rad experter (se exempelvis SvD 1/1), säger nej till ett dyrt och osäkert förslag om höghastighetsbanor, innebär inte att vi kristdemokrater saknar intresse för att utveckla järnvägen. Det är tvärtom regeringen – och särskilt MP – som agerar enkelspårigt.

Under Kristdemokraternas riksting tog vi beslut om ”att uppdra till partistyrelsen att verka för en fortsatt upprustning av befintliga järnvägar, samt utbyggnad av nya sträckor som behövs för att öka kapaciteten och funktionaliteten i det svenska järnvägsnätet. Samt ”att KD ställer sig negativa till Sverigeförhandlingens förslag om nya banor för höghastighetståg”.

Annons
Annons
Annons