Annons

Tove Lifvendahl:Det är inte tanken som räknas

Inrikesminister Anders Ygeman och finansminister Magdalena Andersson. De vill ge polisen mer pengar i framtiden, framförallt efter nästa val.
Inrikesminister Anders Ygeman och finansminister Magdalena Andersson. De vill ge polisen mer pengar i framtiden, framförallt efter nästa val. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Publicerad

Känslan av att höra bostadsminister Peter Eriksson (MP) i söndagens Agenda var en välbekant klentrogen. Så många ord, så lite substans. Han säger sig vara så villig att återuppta samtalen med de borgerliga. Men pressad på konkretion visar det sig att bostadsministern inte är beredd att ompröva någon egen ståndpunkt, exempelvis när det gäller marknadshyror (hyressättning som motsvaras av efterfrågan och utbud på marknaden). Statsrådet tror fortsatt att statliga subventioner till byggande är vägen framåt. I sak är det därför helt rätt att låta bli att samtala med andra, om möjligheten till något annat än positionerat pladder är stängd. Men då bör man också vara ärlig med det.

Samma känsla av teater, av något som inte är på riktigt utan ett slags rollspel där alla säger det som de tror förväntas av dem – även om det är uppenbart att orden seglar utan förankring – är uppspelet inför riksdagens högtidliga öppnande, regeringsförklaringen och presentationen av budgetpropositionen.

Annons
Annons
Annons
Annons