Det är inte lätt att vara en hygglig karl Fruktbart musikmöte med leende medlare

Under strecket
Publicerad
Annons

Duktig hund Radioteatern, Göteborg Text: Hans Iveberg Regi: Mia Gerdin
Lasses liv är bekvämt. Då och då lämnar han hustrun och barnen och far till älskarinnan som dyrkar honom och dessutom har utmärkta jaktmarker. Ingenting kan ju slå känslan av att gå upp från en varm kärleksbädd till en morgonkylig, frisk skog och skjuta rådjur med jaktkamraten Larsson.
Hans Iveberg, känd för sina många filmmanus, har skrivit pjäsen Duktig hund för Radioteatern, Göteborg. Texten är en halvtimmeslång moralitet om två kvinnor som får nog av en man som trott sig skapa en ideal värld av trygghet, älskarinna och manliga nöjen. Iveberg har skrivit en okomplicerad text om hämnd, om hur en duktig hund blir en djävla dito på bara en dag samt hur livslögner hinner ikapp stackars Lasseman som inte förstår varför inte kvinnor bara kan vara tacksamma. Det hela är väl en tämligen platt historia, ett realistiskt men snabbskissat triangeldrama, regisserat av Mia Gerdin som lägger till eldfängda musikinslag.
Lasses dag blir inte som
han tänkt. Han blir utslängd från båda sin kvinnor som också begriper att det inte är han utan jaktkamraten som egentligen skjutit det där rådjuret. Nej, det är sannerligen inte lätt att var en hygglig karl.

Premiär P1 29/1 kl 13.30, repris 31/1 kl 19.03

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons