Det är inte alltid bra att vara den populära

”I will be popular” sjöng Eric Saade, här i sällskap med prins Carl Philip och prinsessan Sofia i julas. Populära personer tenderar att tjäna mer, leva längre, vara lyckligare och ha bättre förhållanden.
”I will be popular” sjöng Eric Saade, här i sällskap med prins Carl Philip och prinsessan Sofia i julas. Populära personer tenderar att tjäna mer, leva längre, vara lyckligare och ha bättre förhållanden. Foto: Anders Wiklund/TT

Hur populära vi är verkar påverka mycket i livet: hur vi mår, våra relationer, till och med hur gamla vi blir. Men all popularitet är inte bra. Och dessvärre tycks den typ vi ägnar oss mest åt höra dit.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Mitch Prinstein.

Mitch Prinstein.

Foto: Privat
Att bli avvisad kan starta en inflammatorisk process i kroppen.

Att bli avvisad kan starta en inflammatorisk process i kroppen.

Foto: Henrik Isaksson/TT
Annons

Hörde du till högstadiets inneklick, var den som dikterade villkoren och visade vad som gällde? Eller försökte du mest vara en hygglig kompis?

Oavsett vilket så har det sannolikt påverkat ditt liv en hel del, sett till den forskning som gjorts runt ämnet popularitet. Hur populära vi är – och var – hänger nämligen samman med hur vi utvecklas inom en rad områden i livet, sett till allt från psykisk och fysisk hälsa till lön och karriär.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons