Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Lisa Nilsson är aktuell med en konsertturné och med dokumentären Filmen om Badrock. Foto: Caroline Roosmark
Min helg

”Det är en fröjd att äta ute med mina ungar”

Sångerskan Lisa Nilsson åker pulka, pysslar och går på bio under helgen. 

Mina fredagar ser väldigt olika ut. Antingen är det fredagsmys med barnen eller så är jag ute på turné, och då har jag oftast redan på torsdagen åkt med crewet till staden vi ska uppträda i. Tycker att det är skönt att slippa resa samma dag som konserten. 

Annons
X

Men den här helgen är det barnvecka så jag hämtar barnen på fredagseftermiddagen efter att jag handlat. Vi lagar mat tillsammans och ikväll blir det barnens absoluta favorit, en rätt från min egen barndom: coeur de filét provencale. Helstekt filé av lamm eller fläsk med vitlökssmör och ugnsstekt potatis. Vi pratar om vad som hänt under dagen och vad vi ska hitta på i helgen. 

Ikväll består fredagsmyset av godis och den gamla Disney-klassikern Snövit. Vi har nyligen varit i Uppsala och sett Snövit-musikalen och därför vill jag visa barnen filmen också. Sen blir det tandborstning och läsning i sängen innan vi somnar.

Det har blivit lite av en tradition för oss att gå på bio på söndagar.

Lördagen börjar med frukost på sängen för barnen, man skulle kunna säga att jag kör roomservice hemma hos oss på helgen. Båda ungarna gillar att ligga och pyssla med surfplattan i sängen på morgonen. På frukostbrickan vill en av dem helst ha smoothie och den andra nyponsoppa. Till det fixar jag skivad vattenmelon och färskt surdegsbröd med samisk skinka och västerbottensost. Frukosten håller på länge och glider till sist över i brunch när vi adderar både omelett och bacon. 

Lördagar brukar vara fyllda av barnaktiviteter och den här dagen är inget undantag. Efter att jag hämtat en av tjejerna från en danslektion träffar vi mina föräldrar, syskon och barnens kusiner för att leka i en pulkabacke ute hos mina föräldrar i Tyresö. Sen äter vi middag tillsammans allihop. Barnen leker och sen ligger de inne i morföräldrarnas sängar och tittar på film – och vi vuxna har det också trevligt.

På söndagen vill både barnen och jag bara ta det lugnt hemma och slippa tänka på tider. Det är dåligt väder, så vi drar igång ett pysselprojekt och plockar fram tomma toarullar och prylar ur återvinningskassarna som vi bygger små figurer av. 

Det har blivit lite av en tradition för oss att gå på bio på söndagar. Senast såg vi Trolls och idag tar vi oss till Filmstaden Söder vid Medborgarplatsen för att se det animerade äventyret Sing. 

Efteråt äter vi lyxmiddag på Melanders Fisk i Söderhallarna. Där är det lugnt och avslappnat, och alla hittar alltid något de älskar att äta. Jag får min löjrom och barnen sin skagentoast, och idag testar vi också dagens fisk – grillad havskatt. Innan de beställer ställer barnen lite frågor om rätterna, för att sedan riktigt kunna njuta av kvalitén på maten. Det är en fröjd att äta ute med mina ungar.

Väl hemma igen läser jag läxor med äldsta dottern. Sen packar vi lite, barnen ska till sin pappa på måndagen och det är viktigt att allt kommer med så att de får en bra start på veckan. Vi stoppar ner busskort, läsplattor och nycklar. Kommer i säng tidigt och ligger och läser innan vi somnar. 

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen