Annons

"Det är den värsta platsen på jorden"

Flera av deras kollegor har mördats för att de försöker berätta sanningen om livet i jihadistgruppen IS självutnämnda huvudstad. Men aktivistgruppen "al-Raqqa slaktas i tysthet" vägrar låta sig stoppas. Nu får aktivisterna årets pressfrihetspris.

TT
Publicerad
Soldater från den Syriska armén bär på en raket som ska avfyras mot IS i den syriska provins där staden al Raqqa ligger.
Soldater från den Syriska armén bär på en raket som ska avfyras mot IS i den syriska provins där staden al Raqqa ligger. Foto: Alexander Kots/TT

Innan revolutionen var al-Raqqa en helt vanlig syrisk stad där invånarna brottades med typiska problem som låga löner, arbetslöshet och politisk repression. Men när Islamiska staten (IS) tog kontrollen i början av 2014 förändrades allt. Jihadisternas extremt stränga tolkning av islamisk lag har förvandlat staden till en främmande plats, med halshuggningar, piskstraff och ett utbrett kvinnoförtryck.

Soldater från den Syriska armén bär på en raket som ska avfyras mot IS i den syriska provins där staden al Raqqa ligger.

Foto: Alexander Kots/TT Bild 1 av 3

Soldater från den Syriska armén avfyrar en raket mot IS i den syriska provins där staden al Raqqa ligger.

Foto: Alexander Kots/TT Bild 2 av 3

När Islamiska staten (IS) tog kontrollen i al Raqqa i början av 2014 förändrades allt. Jihadisternas extremt stränga tolkning av islamisk lag har förvandlat staden till en främmande plats

Foto: Maya Alleruzzo/TT Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons
Annons