Det är dags för platt skatt i Moderaternas Sverige

Nya Moderaterna måste driva på för att Sverige ska bli mer rättvist och mer frihetligt. En rejäl skattereform med bland annat platt inkomstskatt står på vår önskelista, skriver Erik Bengtzboe, ordförande för Muf.

Under strecket
Publicerad
Annons

Efter sex år vid makten kan en budget i balans inte vara det enda regeringen ska ha som fokus. Nya Moderaterna ska visserligen vara partiet som står upp för att man ska få valuta för sina skattepengar, men politik handlar om mer än att dra in så många kronor som möjligt till statskassan. Vi ska vara partiet som vågar blicka framåt och vara idealisterna som driver Sverige i en frihetlig riktning, inte vara de tillbakablickande förvaltarna.

Mer behöver göras för att ge fler människor möjligheten att kunna stå på egna ben och leva på sin lön. Men framför allt behövs det en rättviseaspekt i Moderaternas politik. Ett bra ställe att börja vore att rensa upp i det lapptäcke som idag är svensk skattepolitik. Skattepolitiken kan låta som en oväntad plats att börja, men för oss medborgare styrs mycket av vår relation med staten just här.

Annons
Annons
Annons