Annons

Det är dags för en skattereform

GLOBAL EKONOMI I den slutrapport som Svenskt Näringslivs skattekommission presenterar idag konstaterar man att det är dags för en ny och omfattande skattereform. Skattesystemet måste stimulera risktagande och entreprenörskap och skattetrycket måste vara internationellt konkurrenskraftigt, skriver Urban Bäckström och flera svenska företagsledare.

Under strecket
Publicerad

För ett drygt år sedan inrättade Svenskt Näringsliv en skattekommission, med syfte att visa hur skattetryck och skattesystem bör se ut för att ge Sverige bättre möjligheter i den globala ekonomin. Idag presenterar vi vår slutrapport. Sverige är ett litet och omvärldsberoende land med företag utsatta för hård internationell konkurrens. Det är i företagen som välståndet och välfärden ytterst skapas.

Skatter engagerar landets företagare. I företagsamhetens vardag blir förändringarna i omvärlden verklighet. Särskilt tydligt har detta blivit i och med det dramatiska förlopp, konjunkturellt och strukturellt, som finanskrisen inneburit. Vårt perspektiv har varit att sätta företagarnas och företagens verklighet, behov och möjligheter i centrum.

Annons
Annons
Annons