Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Design

Designexperterna: Köken vi drömmer om 2018

Funderar du på att renovera köket i år? Här har SPG:s designexperter, duon bakom Dusty Deco, sammanfattat trender de gillar.

undefined

Materialval
Något vi är överens om är att färgskalan ska vara lite stramare och att ruffare ytor och naturmaterial gärna får ta större plats i nya köket. Vi är otroligt sugna på luckor i rent trä och en köksbänk i sten – som inte behöver vara just vit marmor, kanske någon i varmare ton som sandsten eller en gjuten i cement?

Annons
X
undefined

Mörkare toner
Vi har provat ljust och fräscht, väldigt blått, grått med marmor och beige. Nu är vi sugna på något mörkare och tittar på kök i svart, mörkaste grå eller dovt grönt. Fint med klassiskt tio gånger tio kakel eller med en ljus sten

undefined
undefined

Möbler
Nu har vi haft runt bord i de senaste hemmen och egentligen fungerar det fortfarande. Men vi börjar bli sugna på att bjuda hem fler än två personer åt gången och att ibland kunna jobba hemifrån och då känns rektangulärt lite enklare.

Jag tycker om att blanda stolar och gillar fortfarande lite rejälare, slitna träbord som kanske till och med går åt det industriella hållet. Men här kommer det bli svårt att få med Edin. Han får utslag när jag säger industriell och det får inte bli för vintage i hans värld. Hm, det här kan blir en spännande kompromiss.

Taverna Averna
Taverna Averna
Kommendören
Kommendören
Taverna Brillo
Taverna Brillo

Inspirationen
Med två små kids blir inte restaurangbesöken lika frekventa som man kanske önskar. Därför kör vi gärna taverna-style hemma för att sätta en guldkant på vardagen. I förra köket snodde vi inspiration från Taverna Brillo, kopierade vägghängd bänk, kakel och detaljer rätt av. Nu har vi fått upp ögonen för Kommendören (kanske inte så konstigt med tanke på att vi är grannar med dem i vår butik på Brahegatan). Kaklade paneler, mörkt trä och gamla väggfasta armaturer sätter en stämning som vi gärna stjäl med oss hem. Vi har även hämtat inspiration från Taverna Averna i Göteborg som verkligen lyckats med sin brokiga och härliga blandning av konst. Här blir vi sugna på att kopiera och köra en riktigt knasig så kallad rysk hängning på tavlorna i köket.

undefined

Detaljerna
Den sista touchen i hemmet är ofta det som sätter känslan – fråga vilken mäklarstylist som helst.

Vad gäller köksredskapen är vårt motto att redskapen ska vara fina nog att kunna stå framme. Beslag och krokar lägger vi gärna ner lite tid på och kanske även en extra slant.

Artilleriet har vackra skärbrädor men vill man ha ännu mer patina bör man leta efter en vintage-variant som även kan användas som en snygg bricka. Fina mässingsrack och krokar att hänga redskap och kökshanddukar på har Byggfabriken och vill man ha vintage har Nacka Byggnadsvård bra alternativ.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen