Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Design

Designexperterna: Håll stilen i barnrummet

SPG:s designexperter, duon bakom Dusty Deco, om hur man håller stilen i i barnrummet.

Okej, vi kan alla enas om att barnummet aldrig kommer att bli det finast rummet i hemmet. Men så länge barnen inte skriker efter förskräcklig, legofärgad förvaringar eller fula bilmattor är vi nöjda. Här är våra bästa tips.

Annons
X

Säng

undefined
undefined
Foto: Vårt gamla barnrum

Strunta i rosa prinsessängar, knallröda Blixten Mcqueen-bilar eller alldeles för små sängar (ett misstag vi gjort). Köp istället en fin sänggavel på auktion eller låt en snickare bygga in en fin lösning. Det blir mysigt för barnen och fint för oss oss vuxna att se på.

Hörn för häng

undefined

I vår nya lya har vi turen att ha djupa fönster. Här tänkte vi bygga en liten gosig hänghörna. Vi ser framför oss tebjudningar för gosedjuren, lugna sagostunder och ett och annat kuddkrig. På pinterest finns massvis med inspiration för hängvänliga hörn.

Förvaring

undefined
Vårt gamla barnrum
Vårt gamla barnrum

Ja, de roligaste leksakerna är oftast de fulaste. In med dem under sängen och låt de lite mindre fula ta plats i inbyggda, låga bokhyllor. Ett annat tips är att lägga en slant på en snygg möbel som även vuxna uppskattar. Sist hade vi en gammal stringhylla med leksaker i barnens rum.

Garderober

Stringhyllan (till höger) i vårt gamla barnrum.
Stringhyllan (till höger) i vårt gamla barnrum.

Eftersom barn har små kläder kan storleken på möbler varieras lite mer än för oss vuxna. Varför inte satsa på en omålad byrå, ett väggfast skåp eller som vi gjorde: ett auktionsfyndat vitrinskåp? Vi valde att måla om skåpet, sätta in en klädstång och lägga strumpor och underkläder i snygga lådor.

Tapeter

undefined

Gå loss på tapeterna! En tapet med en stjärnhimmel, djungel, cirkusprinsessor eller luftballonger känns helt okej i ett barnrum. Vill man inte tapetsera väggarna kan det vara snyggt att bara göra det bakom en hylla eller i ett hörn.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen