Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Design

Designexperterna: 5 snabba sätt att snygga till hemmet

Går du i renoveringstankar men saknar både orken och plånboken för att ta itu med ett större projekt? Här tipsar SPG:s designexperter, duon bakom Dusty Deco, om hur du med enkla medel piffar till hemmet.

Snygga elementskydd

undefined
undefined

Sladdar och element är riktiga inredningsmarodörer. Ett enklare elementskydd är ett bra sätt att dölja båda. Placerar du en lampa (utan att sladden syns) eller vacker keramik i fönsternocken blir det dessutom en fin utställningsyta. Om ni har en fönsterbräda i trä är det relativt enkelt att göra ett själv. Googla och hitta inspiration och tips på exempelvis Pinterest. En fönsterbräda i sten kan vara lite knepigare att göra själv, då rekommenderar vi att ta hjälp av en snickare – kostar mellan 2 000-4 000 kronor.

Annons
X

Byt gardiner

undefined
undefined

Byt gardiner! Åh, jobbigt tänker ni: måtta, borra gardinstång, beställa och sätta upp. Men ­nix – det finns faktiskt hjälp att få till en rimlig peng. Vi har använt oss av ett företag som heter Gotain som fixar skräddarsydda gardiner och sedan hjälper till med upphängningen. Har ni hyfsade standardmått i takhöjd har även Linum ett fint utbud av sammet, linne och en del skirare varianter. Deras längder brukar ligga på 290 centimeter.

Våga måla om

undefined
undefined
undefined

Måla om dörren till vardagsrummet, snickerierna, eller varför inte tak, väggar och snickerier i en och samma kulör? Just nu känns färgtrenderna modigare än någonsin och ja, fondvägg är helt okej även fast namnet ger en kalla kårar. Prova er fram genom att måla direkt på väggen där hemma – färgerna ser alltid annorlunda på väggen hemma än på färgprover på ett papper.

Lacka om luckorna

undefined
undefined
undefined

Vi har fått dille på att lämna in saker på lackning. Barnens sängar målades i samma färg som väggen, badrumsskåp har fått en matt mörkgrå ton, och köksluckorna blev en ton mörkare än köksväggens beiga nyans – och vips blev hemmet mycket lyxigare och personligare. Lägger man dessutom en extra slant på nya snygga beslag eller handtag blir även det en fin detalj. Buster & Punsch har lite rockigare beslag och Beslagdesign har mer klassiska , exempelvis med läder som vi använt oss av hemma.

Satsa på konst

undefined
undefined
undefined

Vi kan inte nog understryka hur mycket konst gör för ett hem. Själva går vi betydligt mer på magkänsla och att välja med hjärtat än att se det som ett investeringssyfte. Men inget sätt är fel så länge du trivs med dina väggar. Våga prova, flytta om och hänga grupperingar eller solitärer – kanske på otippade ställen, det kan avgöra dynamiken i ett helt rum.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen