Annons

Anders Lindblad:Derbyt ett vägskäl – avgör hur säsongen ska gå

AIK:s nya tränare Bartosz Grzelak har inte fått en jättebra start, men poängen borta mot Malmö senast kan vara början på en vändning.
AIK:s nya tränare Bartosz Grzelak har inte fått en jättebra start, men poängen borta mot Malmö senast kan vara början på en vändning. Foto: Janerik Henriksson/TT

Insatsen mot Malmö var ett kvitto för AIK:s nye tränare Bartosz Grzelak att laget är på rätt väg. Derbyt mot Hammarby handlar om mer än tre poäng. Matchen är ett vägskäl för båda lagen vilken riktning resten av säsongen ska ta.

Under strecket
Publicerad

I fjol var samtliga Stockholmsderbyn stekheta. Djurgården, Hammarby och AIK slogs alla i toppen av den allsvenska tabellen. Djurgården tog hem guldet – trots att Blåränderna förlorade samtliga sina fyra derbymatcher. Ett bevis på att derbyn lever sitt ”eget” livet, där tabellplacering och insatser i övriga matcher inte gäller. 

I år är det av naturliga skäl inte alls samma hype kring 08-derbyna i spåren av coronapandemin. Jag har varit på många matcher under säsongen och det är bara att konstatera att utan publiken avslöjas bristerna i spelkvalitén än tydligare. Utan inramning, publiktryck och feststämning är allsvenskan rätt slätstruken. 

Annons
Annons
Annons